Ново мащабно проучване доказа, че над 50 на сто от учениците

...
Ново мащабно проучване доказа, че над 50 на сто от учениците
Коментари Харесай

През седмицата учениците масово не си доспиват

Ново огромно проучване доказа, че над 50 на 100 от учениците от I-XI клас не спят задоволително и през седмицата нощният им сън е под 9 часа. Това се отразява освен на настроението им, само че и способността им да учат.

„ Нашето изследване ясно потвърди, че децата, които всяка нощ спят по 9 часа, се учат и се развиват по-добре спрямо недоспалите си връстници. Ние съветваме родителите да извърнат внимание и да ограничат гледането на телевизия, писането на домашни и ученето във вечерните часове, тъй като то усилва натоварването на децата “, сподели водещият откривател доктор Хой Си Цао. Екипът му е събирал информация от Национално допитване за детското здраве, в което родителите са написали какъв брой часа на нощ спят децата им. Оказало се, че едвам 47% от децата на възраст от 6 до 17 години спят 9 часа всяка нощ.

Според рекомендациите на Американската академия по педиатрия децата на възраст 6-12 години би трябвало да спят не по-малко от 9-12 часа всяка нощ, а тези на възраст 13-18 – не по-малко от 8-10 часа.
Лишаването от задоволително сън се отразява неприятно и на естествената детска ученолюбивост и подготвеност да учат нови неща както и на способността на учениците да управляват своите страсти и да се концентрират. Това личи най-ясно при осъществяване на домашните и уроците, които детето би трябвало да подготвя удома.
Така че, в случай че детето ви се оправя мъчно с учебното заведение,  помислете дали спи задоволително, поучават учените.

Източник:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР